RSS

Category Archives: Kanser

Peliharalah Kesihatan Perut Anda

Salam buat semua.

Hari Isnin lepas saya pergi ziarah seorang kenalan di Hospital Putrajaya. Dia kena kanser perut. Baru diagnos, dah stage 4. Sebelum tu, dia selalu sakit perut. Doktor kata gastrik. Badan yang berisi dah jadi kurus kering. Last week baru dapat tau dia kanser. Dan yang paling menyedihkan saya, hari Jumaat, dapat berita, dia dah meninggal. Meninggal dalam usia yang masih muda. Zaman sekarang, penyakit datang dah tak mengenal usia. Jadi kepada kita yang masih hidup, berusahalah untuk menjaga kesihatan. Ajal maut memang di tangan Tuhan, tapi Tuhan telah mengamanahkan kita tubuh badan yang perlu kita jaga sebaiknya. Berusahalah untuk menjaganya.

Cuba tanya diri anda, pernahkah anda membersihkan perut/usus anda dari sisa-sisa toksin yang dah lama berkerak di dinding perut/usus? Sekali sekala, bersihkanlah bagi menjaga kesihatan dalaman. Lagi pun perut adalah punca kebanyakan penyakit. Jika perut sihat, kesihatan juga akan lebih sihat.

Cubalah produk Lacto Lite untuk membersihkan bahagian dalaman perut/usus anda. Anda pasti berpuashati dengan kesan yang akan anda rasai. Produk yang cukup berkesan tanpa memudaratkan kesihatan anda. Selain memelihara kesihatan dalaman perut/usus anda, juga dapat menguruskan badan anda.

Tampil lebih sihat dan anggun dengan produk Lacto Lite. Sekotak hanya RM158 (termasuk pos). 26 sachet (untuk kegunaan sebulan). Hubungi saya untuk dapatkan produk ini segera.

 

♥sihatcantik4u♥

 
 

Tags: , ,

Petua Elak Kanser Payudara

Baru-baru ni saya ada terbaca mengenai tips untuk jauhi kanser payudara dalam sebuah majalah. So, hari ni saya nak share dengan anda agar dapat dijadikan panduan bersama.

1. Jadikan amalan memakan sayur-sayuran yang separuh masak.

2. Jangan makan berlebihan kerana menyebabkan tenaga di perut berhenti dan memudaratkan payudara.

3. Elakkan terlalu GEMUK kerana terdapat kaitan di antara lemak tubuh dan kanser payudara.

4. Elakkan stress berlebihan.

5. Hadkan pengambilan kafein.

6. Pengambilan daging juga perlu dihadkan. Pilih yang dikukus berbanding dibakar.

7. Amalkan pengambilan biji-bijian dan kekacang. Baik untuk payudara anda.

8. Kurangkan gandum putih.

9. Pilih minyak zaitun.

10. Amalkan mengurut payudara bagi memastikan aliran darah berjalan lancar.

Untuk mengatasi masalah kegemukan (tip 3) dan melancarkan aliran darah (tip 10) saya galakkan anda memakai korset pembentukan badan PREMIUM BEAUTIFUL. Dengan mengamalkan pemakaian korset PREMIUM BEAUTIFUL secara berdisplin di tambah dengan pemakanan NURICH LACTO LITE, anda pasti dapat mengurangkan berat badan anda.

Fungsi FIR yang terdapat pada korset PREMIUM BEAUTIFUL dapat membantu melancarkan pengaliran darah anda. Selain itu, chitosan yang terdapat pada cup long bra PREMIUM BEAUTIFUL berfungsi untuk merencatkan sel-sel kanser.

WOW, mudahnya…dengan hanya menggantikan pakaian dalam yang anda pakai hari-hari dengan korset PREMIUM BEAUTIFUL, anda telah mengamalkan beberapa langkah untuk mencegah penyakit kanser payudara.

Jadi, tunggu apa lagi…. segera hubungi saya untuk dapatkan set PREMIUM BEAUTIFUL anda. Dengan hanya sekali pelaburan ke atas PREMIUM BEAUTIFUL anda mungkin telah memanjangkan hayat anda untuk beberapa tahun lagi.

Dengan pemakaian korset PREMIUM BEAUTIFUL, anda pasti tampil lebih sihat, cantik dan berkeyakinan.

INGATLAH BAHAWA MENCEGAH ITU ADALAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT.

ok, sehingga bertemu di lain entri…

♥ sihatcantik4u

 
Leave a comment

Posted by on June 17, 2011 in Kanser, Kesihatan

 

Tags: , , ,