RSS

Category Archives: Kesihatan

Peliharalah Kesihatan Perut Anda

Salam buat semua.

Hari Isnin lepas saya pergi ziarah seorang kenalan di Hospital Putrajaya. Dia kena kanser perut. Baru diagnos, dah stage 4. Sebelum tu, dia selalu sakit perut. Doktor kata gastrik. Badan yang berisi dah jadi kurus kering. Last week baru dapat tau dia kanser. Dan yang paling menyedihkan saya, hari Jumaat, dapat berita, dia dah meninggal. Meninggal dalam usia yang masih muda. Zaman sekarang, penyakit datang dah tak mengenal usia. Jadi kepada kita yang masih hidup, berusahalah untuk menjaga kesihatan. Ajal maut memang di tangan Tuhan, tapi Tuhan telah mengamanahkan kita tubuh badan yang perlu kita jaga sebaiknya. Berusahalah untuk menjaganya.

Cuba tanya diri anda, pernahkah anda membersihkan perut/usus anda dari sisa-sisa toksin yang dah lama berkerak di dinding perut/usus? Sekali sekala, bersihkanlah bagi menjaga kesihatan dalaman. Lagi pun perut adalah punca kebanyakan penyakit. Jika perut sihat, kesihatan juga akan lebih sihat.

Cubalah produk Lacto Lite untuk membersihkan bahagian dalaman perut/usus anda. Anda pasti berpuashati dengan kesan yang akan anda rasai. Produk yang cukup berkesan tanpa memudaratkan kesihatan anda. Selain memelihara kesihatan dalaman perut/usus anda, juga dapat menguruskan badan anda.

Tampil lebih sihat dan anggun dengan produk Lacto Lite. Sekotak hanya RM158 (termasuk pos). 26 sachet (untuk kegunaan sebulan). Hubungi saya untuk dapatkan produk ini segera.

 

♥sihatcantik4u♥

Advertisements
 
 

Tags: , ,

Petua Elak Kanser Payudara

Baru-baru ni saya ada terbaca mengenai tips untuk jauhi kanser payudara dalam sebuah majalah. So, hari ni saya nak share dengan anda agar dapat dijadikan panduan bersama.

1. Jadikan amalan memakan sayur-sayuran yang separuh masak.

2. Jangan makan berlebihan kerana menyebabkan tenaga di perut berhenti dan memudaratkan payudara.

3. Elakkan terlalu GEMUK kerana terdapat kaitan di antara lemak tubuh dan kanser payudara.

4. Elakkan stress berlebihan.

5. Hadkan pengambilan kafein.

6. Pengambilan daging juga perlu dihadkan. Pilih yang dikukus berbanding dibakar.

7. Amalkan pengambilan biji-bijian dan kekacang. Baik untuk payudara anda.

8. Kurangkan gandum putih.

9. Pilih minyak zaitun.

10. Amalkan mengurut payudara bagi memastikan aliran darah berjalan lancar.

Untuk mengatasi masalah kegemukan (tip 3) dan melancarkan aliran darah (tip 10) saya galakkan anda memakai korset pembentukan badan PREMIUM BEAUTIFUL. Dengan mengamalkan pemakaian korset PREMIUM BEAUTIFUL secara berdisplin di tambah dengan pemakanan NURICH LACTO LITE, anda pasti dapat mengurangkan berat badan anda.

Fungsi FIR yang terdapat pada korset PREMIUM BEAUTIFUL dapat membantu melancarkan pengaliran darah anda. Selain itu, chitosan yang terdapat pada cup long bra PREMIUM BEAUTIFUL berfungsi untuk merencatkan sel-sel kanser.

WOW, mudahnya…dengan hanya menggantikan pakaian dalam yang anda pakai hari-hari dengan korset PREMIUM BEAUTIFUL, anda telah mengamalkan beberapa langkah untuk mencegah penyakit kanser payudara.

Jadi, tunggu apa lagi…. segera hubungi saya untuk dapatkan set PREMIUM BEAUTIFUL anda. Dengan hanya sekali pelaburan ke atas PREMIUM BEAUTIFUL anda mungkin telah memanjangkan hayat anda untuk beberapa tahun lagi.

Dengan pemakaian korset PREMIUM BEAUTIFUL, anda pasti tampil lebih sihat, cantik dan berkeyakinan.

INGATLAH BAHAWA MENCEGAH ITU ADALAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT.

ok, sehingga bertemu di lain entri…

♥ sihatcantik4u

 
Leave a comment

Posted by on June 17, 2011 in Kanser, Kesihatan

 

Tags: , , ,

10 Tanda-tanda Awal Penyakit Kanser

Sedikit info untuk dikongsi bersama:

1. Perubahan dalam corak pembuangan air besar atau air kecil yang berterusan dalam jangkamasa 2-3 bulan.

2. Pendarahan luar biasa atau terdapat lelehan daripada mana-mana bahagian badan.

3. Terdapat ketulan yang tumbuh secara tiba-tiba dan tidak hilang diikuti dengan sakit.

4. Sakit yang berterusan dan ketidakselesaan pada bahagian abdomen.

5. Perubahan pada tompok kulit, ketuat/kutil atau tahi lalat.

6. Luka atau bisul yang tidak sembuh, bertukar warna, berdarah atau ulser.

7. Pendarahan luar biasa dari hidung. Pekak atau bunyi deringan di dalam telinga.

8. Senak atau kesukaran untuk menelan.

9. Suara menjadi serak atau batuk melebihi 2 minggu terutama pada mereka yang tidak merokok. Batuk penghisap rokok yang bertambah teruk.

10. Rasa letih sentiasa dan/atau kehilangan berat badan yang mendadak (10% atau lebih) dalam masa 3-6 bulan.

Sumber : National Cancer Society Malaysia

♥sihatcantik4u

 
Leave a comment

Posted by on June 9, 2011 in Kesihatan

 

Tags: , ,

Sihatkah anda?

Anda sihat? Tentu biasa orang bertanya dengan kita macam tu.. dan jawapannya tentulah ..sihat. Tapi, kita ni memang betul-betul sihat ke? Atau sekadar untuk menjawab pertanyaan mereka? Cuba selidiki diri kita. Sihatkah kita? Sukar untuk kita menentukan tahap kesihatan kita, tapi yang penting, berusahalah mengekalkan kesihatan yang baik kerana MENCEGAH itu adalah lebih baik daripada MENGUBATI. So, sebagai permulaan, amalkan untuk kosongkan dan bersihkan usus anda setiap pagi. Usus perlu dikosongkan dan dibersihkan dahulu dari bahan yang tak perlu yang dah masuk dalam perut kita. Mungkin dah terlebih makan burger, ayam goreng dan macam-macam lagi yang tak berkhasiat. So bila perut dah bersih, nutrien baru yang masuk dapat diserap sepenuhnya. Bukan aje boleh jadi lebih sihat, malah perut buncit juga boleh dielakkan. Bayangkan usus kita yang bersifat menganjal macam stokin, yang tak pernah dibersihkan seumur hidup kita. Bagaimana agaknya ketebalan toksin dan bahan buangan yang dah melekat kat dinding usus kita? Confirm berinci-inci… tu yang buncit memanjang perut tu. Dah usaha macam-macam pun perut susah nak susut.

Usus berperanan sebagai penyerap nutrien dan penyingkir sisa makanan yg tidak diperlukan.

Banyak faedahnya kalau kita menjaga usus kita. Di antaranya adalah untuk mengelakkan kanser usus, kanser ke-4 dalam senarai 10 penyakit utama dunia.

Usus yang sihat
 
Usus tak sihat 

Di antara tanda-tanda usus kita tidak sihat:

sakit abdomen, alergi, kekaburan mental, badan berbau, nafas busuk, sembelit, bebayang hitam di bawah mata, wajah kurang berseri, ekzema, keletihan, ketidakcernaan yang kerap, sering selsema, angin/kembung perut, paras kolesterol tinggi, buasir, sakit kepala, sakit bawah pinggang, tumpuan menjadi lemah dan juga menimbulkan masalah kulit.

Banyak sungguh penyakit yang terhasil hanya kerana usus kita tidak sihat. Apakah penyelesaian untuk memenuhi keperluan usus yang sihat???

Jangan buang masa lagi….cubalah produk Nurich Lacto Lite. Anda pasti akan merasai kesannya walaupun baru kotak pertama mencubanya… 

Cepat sms saya (012-9300007) untuk dapatkan produk ini segera…. hanya RM158/kotak (26 sachet).

RM158/kotak

 

♥sihatcantik4u

 

 
Leave a comment

Posted by on May 28, 2011 in Kesihatan

 

Tags: , , , , ,